Beskæring af sommerfuglebuske – Faurlund ApS
17787
post-template-default,single,single-post,postid-17787,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Beskæring af sommerfuglebuske

Beskæring af sommerfuglebuske

Sommerfuglebuske er en af de danske haveejeres favoritplanter. De dekorative planter er dog ved at have mistet farverne og det er tid til at overveje, om de har den ønskede form og størrelse.

Beskær gerne nu

Flere steder på nettet bliver haveejere anbefalet at beskære deres sommerfuglebuske om foråret. Rent fagligt er det bedste tidspunkt dog netop nu, hvor de er afblomstrede, men stadig er i vækst. Så er de nemlig bedre beskyttet mod svampeangreb.

Beskæring – hvordan og hvor meget ?

Det kommer an på, hvor stor du vil have din sommerfuglebusk til at blive. Uden beskæring bliver den let til en 5-6 meter høj trælignende busk – meget dekorativ. Men da sommerfuglebuske kun blomstrer fra de nye skud, vil blomsterne komme højere og højere op og busken vil være uden blomster forneden. Så hvis du gerne vil have blomsterne i øjenhøjde, bør du beskære den. Jeg beskærer selv gerne ned til 30 centimeters højde på sommerfuglebuske der står “alene”. – du kan også bare ringe til din gartner.