Få fuglene til af fjerne dit mos!! – Faurlund ApS
17792
post-template-default,single,single-post,postid-17792,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Få fuglene til af fjerne dit mos!!

Få fuglene til af fjerne dit mos!!

Så er foråret endelig kommet… Har du mos i din græsplænen, er det bedst at fjerne det i april efter nogle tørre dage, hvor mosset “slipper”. Det ses ved, at mosset bliver lyst.

Vil du undgå mos i græsplænen bede osv., og orker du ikke at rive mosset af, kan du også få fuglene til at gøre arbejdet. Udvælg nogle områder, drys så godt med kanariefuglefrø. Det vil få alle fugle i nabolaget til at komme på besøg. Specielt solsortene vil skrabe rundt i mosset for at finde frøene og dermed løsne mosset.

For græsplænerne gælder det om af skabe de optimale vækstvilkår, det gør du ved jævnlig tilførsel af gødning og kalk (april, juni og august) og dermed holdes jordens ph-værdi mellem 6,5 og 6,8.

For at sikre en tæt bestand af græsplanter efterså hvor der opstår bare pletter.

Oprydning og nedskæring

Ellers står april i oprydningens og omlægningens tegn. Visne staude toppe fjernes, blade fjernes og planter flyttes og nye udplantes. Og sidst i april, når der ikke længere er risiko for nattefrost, nedskæres roserne.