Skip to content

Biodiversitet

Biodiversitet

Biodiversitet handler kort sagt om alle levende dyr og planter på jorden. Om alle de forskellige arter, der hver især bidrager til at holde vores natur i live.
Når I arbejder med at skabe større biodiversitet, handler det altså om at sikre bedre levevilkår for de dyr og planter, der er omkring os, og dermed også sikre at det ikke ender med, at der vil mangle nogle led i vores fødekæde.

Det kan lyde som en stor opgave at løfte, men det er faktisk muligt at gøre en forskel for biodiversiteten lige uden for jeres vindue.

Skab større biodiversitet på jeres udearealer

Hvis I ønsker at skabe større biodiversitet på jeres udearealer, kan I nemlig udlægge noget af jeres areal til vild natur. Det kan vi hjælpe jer med at gøre på flere måder.

En måde at omdanne den kedelige, flade græsplæne til et paradis for insekter og planter er ved at plante vildblandinger, hvis I ønsker et udeareal med flotte vilde blomster. I kan også lade det naturlige græs få mere ret og komme op at blomstre og meget mere

Mere vild natur – mindre vedligeholdelse

Ved at lade dele af jeres udearealer vokse vildt, bliver der også mindre græs at slå, og da bede med vilde blomster kræver mindre vedligeholdelse, vil der samlet blive mindre at holde ved lige.

Hos Faurlund leverer vi derudover valide data på den effekt, jeres omlægning til vild natur har, herunder hvilke insekter og dyr, der får gavn af jeres vilde bede eller naturlige græsarealer. Biodiversitet handler nemlig ikke kun om insekter og planter – det gavner i høj grad også mindre dyr som pindsvin, der lever af at spise de insekter og snegle, jeres bede tiltrækker.

Vil I gerne skabe større biodiversitet på jeres udearealer? Så kommer vi gerne ud og vejleder jer om, hvilken løsning der passer til netop jer.

Læs også mere om, hvordan vi kan hjælpe med bæredygtighed indenfor CO2 nedskrivningRegnvand og Uderum.