Skip to content

Regnvand

Regnvand

De kommende år vil vi opleve stadig større mængder af regn og voldsomt vejr. De store mængder af regnvand kan føre til uønskede oversvømmelser af både jeres inden- og udendørsarealer.

For at undgå oversvømmelser er det derfor en god idé at sørge for, at de store vandmængder bliver ledt væk fra kritiske områder såsom kældre eller parkeringspladser.

Led regnvandet på rette vej

Der findes flere måder at aflede regnvandet på. I kan eksempelvis vælge at få etableret en stenseng, som er et mindre vandløb med småsten i siderne, hvor regnvandet nemt og effektivt kan ledes væk.

Af andre muligheder er det også muligt at få etableret et forsinkerbassin, hvor vandet får tid til at sive langsomt ned, eller et grønt tag med en belægning af forskellige planter, der kan optage op til halvdelen af den nedbør, der kommer – uden at huset tager skade.

Mindre vand og større biodiversitet

De nævnte eksempler har også den sidegevinst, at de bidrager til at øge biodiversiteten, da vilde bede med forskellige blomster og planter tiltrækker mange forskellige insekter og dyr, og I understøtter dermed de naturlige økosystemer samtidig med, at I leder regnvandet væk.

Vi kan hjælpe jer med at vurdere og planlægge, hvordan I bedst muligt leder regnvandet væk fra kritiske områder, så I fremtidssikrer jeres områder fra de store vandmængder og oversvømmelser.

Læs også mere om, hvordan vi kan hjælpe med bæredygtighed indenfor CO2 nedskrivningBiodiversitet og Uderum.